SitiNorliza.com

Dari Wanita Untuk Wanita

Mesin Cair Coklat

Tips Hilangkan Parut Demam Campak

Tips Hilangkan Parut Demam Campak
Tips Hilangkan Parut Demam Campak

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on TumblrShare on RedditEmail this to someonePrint this page

 

Setiap ibu bapa pastinya sedih apabila anak mereka terkena demam campak. Disini kami ingin kongsikan tips – tips menghilangkan parut demam campak secara tradisional.

 

Tips Hilangkan Parut Demam Campak

Tips Hilangkan Parut Demam Campak

 

 

PETUA 1 :

Jika si kecil terkena demam campak, hilangkan parut yang hitam dan hodoh dengan cara berikut. Ambil secekak daun bambu dan tumbuk sehingga hancur. Campurkan dengan bedak sejuk dan letakkan di seluruh tempat berparut. Biarkan semalaman. Lakukan sekurang-kurangnya tiga kali seminggu. Tanda parut akan berkurangan sedikit demi sedikit.

 

PETUA 2 :

Gilingkan beberapa helai daun semambu hingga lumat. Setelah itu ,sapukan di tempat berparut dan biarkan kering. Ulangi selama tiga hari atau sehingga parut hilang.

*Untuk menghilangkan rasa gatal akibat daripada demam campak , anda juga boleh merebus daun semambu dan kemudian minum airnya.

 

PETUA 3 :

Kali ini, kita akan menggunakan jagung muda. Parut sebiji jagung muda hingga lumat. Sapukan pada bekas demam campak. Lakukan selama beberapa hari hingga parut hilang.

 

Tags: ,
banner 468x60